Sunday, 16 December 2018

Review Movie: Operation Red Sea & The First Purge 2018

Aku ingatkan entri ni dah hilang. Ya Allah.. ada lagi rupanya.

Cuma satu nak cakap, sangat berbaloi untuk tengok cerita ni.

Snippet of
 Operation Red Sea:

Review Operation Red Sea

Cerita pasal Chinese Navy dalam satu misi  menyelamatkan local Chinese yang bekerja di Yewaire dari serangan pengganas. Team ini ada 8 orang.. captain... snipper... spotter dan selebihnya. Dari segi plot cerita, cinematografi... terbaik sangat. Nampak real. Ada part touching siap serta aku nangis, T_T.. Dari cerita aku ringkaskan yang team diorang banyak berkorban demi menyelamatkan tebusan dan jugak negara diorang. Pengajaran yang aku dapat petik dari movie ini... ‘keamanan yang aku dapat kecapi hari ini dan sampai sekarang adalah hasil titis darah orang lain.’ Movie ini memang buat aku salute habis dengan pasukan keamanan.

Rating: 10/10


Snippet of 
The First Purge:

Review The First Purge 2018
Cerita pasal goverment America yang kononnya nak lahirkan ‘the new America’ dengan buat satu experiment yang rule nya adalah dalam masa 12 jam... rakyat boleh membunuh antara satu sama lain... dan selepas itu takkan ada apa- apa tindakan. Tak disarakan untuk kanak- kanak tengok sebab ada unsur sadis. Bagi aku cerita ini membosankan dan buat aku terlelap. 

Rating: 3.6/10

No comments:

Post a Comment

Feel free to call me (Bean) and be nice okay

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...